на живо

Конят на Томас Мюлер е олимпийски шампион

Чекър спечели в Париж

 

Томас Мюлер вече е собственик на олимпийското злато - макар и косвено. Неговият кон Чекър спечели индивидуалната дисциплина по прескачане на препятствия в Париж заедно с ездача Кристиан Кукук.

"Собствениците на Чекър - Мадлин Винтер-Шулце и Томас Мюлер изиграха много голяма роля за този успех", каза Крис след победата. "Дадоха ми възможност да яздя кон и ми гарантираха, че един ден няма да бъде продаден.

Изключително съм благодарен за това и се радвам, че днес успях да оправдая доверието им."

Бившият национал на Германия се пали по конете в средата на 2010 г. Любовта се предава от съпругата му Лиза, която е жокей. Двойката управлява ферма за коне и й посвещава почти цялото си свободно време. "Томас знае много повече за конете, отколкото аз за футбола“, споделя Лиза.

 

"Във фермата аз съм управляващ директор и отговарям за дистрибуцията на моркови", каза Томас, усмихвайки се широко. "И така, това е бизнесът на Лиза. Просто проверявам дали всичко е наред. Обичам да прекарвам време с коне. Обичам да ги гледам как живеят и растат. Лесно е – така си почивам", споделя звездата на Байерн Мюнхен.

След края на Евро 2024 той сложи край на кариерата си в националния отбор. Мюлер, който през септември ще навърши 35 години, е на трето място по брой мачове за Германия, като отстъпва по този показател само на Лотар Матеус (150) и Мирослав Клозе (137). Той дебютира за националния отбор през 2010 г. в приятелския мач срещу Аржентина, загубен с 0:1. Нападателят има цели 10 гола на световни първенства.