на живо

Мондо е световен рекордьор, а празнува като... сребърен медалист (СНИМКА)

Шведската мегазвезда явно следи тенденциите в социалните мрежи

Reuters
 

Всички искат да са като Мондо Дуплантис - да печелят титла след титла в овчарския скок, да подобряват световния рекорд на лягане и ставане, да имат цялата слава на света. 

А той? Той иска да празнува като се прави на... сребърен медалист от олимпийските игри в Париж!

Снимка: Reuters

Вчера (5 август) Дуплантис спечели титлата в овчарския скок, при това с нов световен рекорд - 6,25 м. Радостта му беше огромна, а когато емоциите поутихнаха, той се зае да позира пред хилядите фотообективи на "Стад дьо Франс".

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sky Sport (Italia) (@skysport)

В един миг шампионът изпъна пръсти напред за изстрел и прибра другата си ръка в екипа. 

 

Всички, които следят отблизо олимпийските игри, веднага се досетиха, че Мондо се опитва да прилича на... Юсуф Дикеч - сребърния медалист на 10 м въздушен пистолет, двойки.

Турският стрелец може да изпусна титлата за сметката на сръбската двойка, но се превърна в истинска интернет сензация заради небрежния си стил на стрелба - без специални лещи, с ръка в джоба. Дори го обявиха за сериен убиец, който нарочно е направил няколко неточни изстрела. 

Снимка: Reuters

Дуплантис сам по себе си е сензация, но дори тези велики спортисти не могат да избягат от ефекта на социалните мрежи. Там героите невинаги са най-добрите и тези с титлите. Понякога цялата слава отива за нищо неподозиращ турски стрелец, чийто образ вероятно с години ще бъде използван като емблема на олимпийските игри! 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by DOPEST (@dopest.se)

Дикеч пък бе така любезен да обърне внимание на световния рекордьор и в социалните мрежи да го поздрави за историческото постижение.