на живо

Париж 2024: Честита да си, Биляна Дудова! (ВИДЕО)

България е моята суперсила, споделя пред bTV световната шампионка по борба

 

Днес лъвското сърце на българската борба - Биляна Дудова празнува. Става на 27. Купонът със сигурност ще е след края на олимпийските игри в Париж.

Опитала е от всичко в живото - и от жилото, и от меда. Никога не скланя глава, бори се със сърце.

Витрината ѝ е пълна - световна и 4-кратна европейска шампионка в три различни категории. Липсва ѝ само олимпийско отличие. Пожелаваме й го! Защото знаем, че може.

Снимка: bul-wrestling.org

"Ако не бях спортист, сигурно щях да съм готвач", откровена пред София Николова в специалната ни дигитална рубрика, която е посветена на българските спортисти в Париж.

 

"Моята най-силна страна е спокойствието и волята за победа, а най-слабата - когато съм емоционална и някой ме изнерви, не мисля, а действам емоционално. Моята суперсила са характерът и духът, както и това, че съм българка", допълва Биляна.

Снимка: Lap.bg

Любимият ѝ спортист е изненада - величието на световния тепих Валентин Йорданов.

"Първия ми спомен в борбата е, когато отидох в залата, треньорът ме посрещна и като ме огледа ми каза: "Супер, твоята фигурна е точно за борба. Здрава, яка... Взимай си къси панталони и тениска, започваш да тренираш", връща лентата с усмивка националката.

 

Какво искаш да казват хората за теб след 20 години? "Искам хората да си спомнят как съм се борила за България, побеждавала съм, не съм се спирала пред никакви трудности. Да бъда един добър пример за младите деца, да ги запаля да спортуват и да тренират борба".

Снимка: Lap.bg

Представи си, че днес е 11 август, вече си вкъщи с един олимпийски медал. Какво бъдещото ти аз би казало на сегашното? "Ще си кажа: "Браво! Ти успя!"

Автор: София Николова