на живо

Рами Киуан пред bTV: Аз съм доста дразнещ (ВИДЕО)

"Аз съм най-кривият боксьор, който противниците ми могат да срещнат", заяви четвъртфиналистът на олимпийските игри в Париж

 

Като "доста дразнещ" и "най-кривият в света" определи себе си четвъртфиналиста на олимпийските игри в категория до 71 кг в бокса Рами Киуан.

Българинът успя да се класира за мач, който е последна стъпка преди отличие, след като постигна две победи - срещу поляка Дамян Дуркач преди дни и лидера в тази категория Шанън Дейви от Австралия днес (31 юли).

Мачът премита така, както го бяхме планирали. Нямаше изненади. Той правеше това, което очаквахме, което бяхме гледали. Премина по план", спокоен заяви Киуан пред камерата на bTV в Париж минути след категоричната победа.

Снимка: Reuters

"Аз съм доста дразнещ боксьор за абсолютно всеки. Доста често се случва някой да загуби самообладание и да почне да играе мръсно. Колкото по-ядосан е, толкова по-добре за мен", разкри една от тайните си роденият в Костинброд боксьор.

 

На четвъртфинал Киуан ще се изправи срещу американеца Омари Джоунс.

Снимка: Reuters

"Предстои да разучим още малко американеца и да преценим какво ще правим. Главно ще си играя играта, смятам, че е неудобно за всеки", уверен е той и добави:

 

"В самото начало усетих малко разлика, но след всеки мач се чувствам в свои води. Просто се качвам на ринга и играя бокс. Както правя винаги. Аз съм най-кривият бокс, който са срещали".

Четвъртфиналът е предвиден за 3 август.