на живо

Сестри Стоеви остават до Лос Анджелис 2028!?

Епитропов: Надявам се следващия път късметът да е на моя страна

 

"Ако имахме друг съперник извън групите в директната елиминация, мисля, че можехме да се борим и за медалите, но такъв ни бил късметът.

За нас целта беше излизане от групите, която си бяхме поставили още в Токио и не можахме да реализираме. За нас е сбъдната мечта, че успяхме да го направим на тази олимпиада и се надяваме да сме накарали всички в България да се гордеят с нас", споделиха Габриела и Стефани Стоеви след завръщането си от Париж снощи.

Те успяха да преодолеят груповата фаза за първи път при третото си участие на олимпиада и завършиха на пето място в крайното класиране.

Те не отхвърлиха възможността да участват и на Игрите в Лос Анджелис след четири години. "Възможно е, но не искаме да издаваме нищо. Ще го оставим за нас си, ние ще се решим за следващи олимпиади, има четири години. Не искаме да прибързваме с решенията, сега ще си починем малко, тъй като цялото това нещо беше много тежко за нас психически.

Голяма стъпка, тъй като превъзмогнахме доста трудности и се преборихме с много трудности, за да стигнем до тази олимпиада, квалификацията не беше лесна. В Токио бяхме на две точки от излизане от групите, сега знаехме, че трябва да сме винаги на печелившата страна", казаха още сестрите.

Пред камерата ни застана и Любомир Епитропов. "Наистина четири стотни ме разделиха от мечтания финал, но се надявам с добра подготовка да успея да го направя на следващите олимпийски игри". Търновецът остана 9-и на 200 метра бруст.

Снимка: Lap.bg

"Като цяло съм доволен от представянето си и цялостно от годината. Беше доста добра за мен, след един дълъг застой тригодишен, който имах.

Надявам се да продължа да се подобрявам, както и резултатите ми. Това е спорт, видяхме много примери, когато хора печелят медали с една стотна или изпускат медали с 1-2 стотни. Има и доза късмет, надявам се следващия път той да е на моя страна", добави Епитропов.