на живо

Украинка спря Биляна Дудова

Ще се надява на репешаж

 

Биляна Дудова загуби с 3:7 от украинката Ирина Коляденко в четвъртфиналния сблъсък в категория до 62 кг. в олимпийския турнир по борба в Париж.

25-годишната бронзова медалистка от Токио 2020 взе аванс и не допусна изненада до края на борбата.

Световната шампионка от Осло 2021 и четирикратна европейска шампионка ще се надява на Коляденко да я изтегли на репешажите утре.

Първото устно предупреждение за пасивност бе отправена към Коляденко. След това дойде и второ предупреждение и 30 секунди за активност. Украинката не успя да се справи и Биляна спечели първа точка в мача – 1:0.

 

В края на първата част Ирина обърна крака на 27-годишната националка чрез забранен захват, но реферът реагира бързо и раздели състезателките. До края на частта нови точки нямаше и българката водеше с 1:0.

В началото на втората част Коляденко направи чудесна атака и взе 4 точки, за да поведе с 4:1. След това украинката продължи атаката, но Дудова успя да се защити. Въпреки това обаче българската изпадна в тежка ситуация две минути и половина преди края на мача.

Оттук нататък тя трябваше да атакува своята опонентка, успя да спечели две точки, но и загуби 2, а резултатът стана 3:6 1:33 секунди преди края на мача.

1:17 секунди преди края на мача Коляденко поиска прекъсване заради проблеми с окото.

Коляденко получи още една точка, след като Дудова напусна очертанията на тепиха и резултатът стана 3:7.