на живо

Най-шареният в кърлинга

Няма как да пропуснете Мат Хамилтън, дългата му коса, мустаците, шарените кецове и чорапи

Reuters

Ако сте гледали зимните олимпийски игри в Пекин, които завършиха преди ден, то няма как да сте пропуснали Мат Хамилтън. Той е част от американския тим по кърлинг. В Китай не успя да спечели медал, но той е олимпийски шампион от Пьонгчанг и бронзов медалист от световното през 2016 г. 

Мат е атрактивен. Това е ясно от пръв поглед. Няма как той да не ви направи впечатление. 

Снимка: Reuters

Отличава го рижавата му дълга коса и мустаци. 

"С такива мустаци няма как да не си 100% уверен в себе си. Поглеждам се и си казвам: Аз представлявам целия мустакат свят", разказва американецът. Феновете често го сравняват с героя от телевизионните игри Супер Марио.

Снимка: Reuters

Освен това 33-годишният Хамилтън се появява на леда винаги с шапка (като на Марио), с шарени кецове и чорапи.

Докато съотборници и противници избират по-семпли обувки, американецът винаги е атрактивен.

Снимка: Reuters

"Жена ми Джен веднъж боядиса едни кецове и ги претвори в обувки за кърлинг. Бяха много цветни и ми харесаха. Взех ги и си казах, че точно от това имам нужда", смее се той.

Снимка: Reuters

И докато кецовете и чорапите са по-скоро за забавление, косите на Хамилтън са важни. Той обеща да отреже рижите си кичури и да ги дари за направата на перуки за деца, страдащи от тумор в мозъка. С такъв се е борил неговият любим чичо. 

"Така е правилно. Ракът ни засяга всички. Ако глупавата ми дълга коса ще помогне да се преборим с тази болест, нека така да бъде!", казва той. 

Снимка: Reuters

Кампанията на Хамилтън до момента е събрала 10 000 долара за кампанията - двойно повече от поставената си цел. 

Тагове:

@