на живо

5 неща на bTV Спорт, които да направите днес (ВИДЕО)

За една гимнастичка във футболна схема, едни горди родители и един спорт, който започна под друго... име

Lap.bg

Трудни времена са. Хората са затворени по къщите, душите на повечето са свити. И не се знае до кога. В момент като този решихме да ви поднасяме по малко светлина всеки ден. Кръстихме ги 5 неща, точно от толкова имате нужда, за да се усмихнете и да ви стане по-леко на сърцето. Някои ги знаете, други сте ги забравили, а трети искрено ще ви развеселят!

Научете:

Знаете ли какво е "минтонет"? Ще ви изненадаме, ако ви кажем, че най-вероятно сте практикували този спорт - в часовете по физическо, на плажа през лятото. Само че го наричате "волейбол".

Минтонет е първото име на играта. Така го нарича основателят ѝ Уилям Морган. На 9 февруари 1985 г. той решава да вдигне тенис мрежа на височина 197 см. Участниците в новия спорт прехвърлят през нея плондер от баскетболна топка. 

Името "волейбол" се появява година по-късно, на конференцията на колежите на асоциацията на младите християни в Спрингфилд. Предложението идва от професор Алфред Т. Халстед.

Прочетете:

Как Невяна Владинова се превърна от централен нападател в... защитник? Флорина Иванова следи отблизо процесите във футбола и художествената гимнастика, а през 2019 г. видя допирни точки.

Снимка: Facebook

Защо тя сравни грациите ни с Лионел Меси и Килиан Мбапе? И колко е важна ролята на Неви в този отбор? Четете тук:

Забавлявайте се в интернет:

Футбол, баскетбол, но с волейболен прийом и на тенис корт. Кой съчетава всички тези неща? Националът на Полша Вилфредо Леон. Той не изглежда като типичен поляк. Да, Вилфредо е от Куба, а любовта го води в една от най-силните европейски страни във волейболно отношение.

И сега, под карантина, той се наслаждава на всеки един миг навън.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Finally some fun with a volleyball I wanted to see if training with a mask on is possible... And it is possible

Публикация, споделена от Wilfredo León Venero (@wilfredo_leon_official) на

Тествайте знанията си:

Футболът със сигурност ни липсва. И, докато чакаме той да се завърне, е хубаво да обогатим знанията си. Днес пътуваме към ИталияПървият шампион на страната е излъчен през 1898 г. - "Дженоа".

Питаме ви обаче друго:

Кой е голмайсторът за всички времена на италианската Серия "А"?

Гледайте:

През 2019 г. Владимир Илиев спечели сребърен медал от световното първенство по биатлон. Тогава Калоян Кюркчиев хукна към Троян, за да ви разкаже как се стига от там до... мястото на крачка от световния връх.

Емоционалния разказ на родителите на Илиев може да гледате тук:

bTV призовава: останете си вкъщи!