на живо

5 неща на bTV Спорт, които да направите днес (ВИДЕО)

Как забраниха футбола в България? Кой се присъедини към Стоичков в пожеланията за Великден? И

Трудни времена са. Хората са затворени по къщите, душите на повечето са свити. И не се знае до кога. В момент като този решихме да ви поднасяме по малко светлина всеки ден. Кръстихме ги 5 неща, точно от толкова имате нужда, за да се усмихнете и да ви стане по-леко на сърцето. Някои ги знаете, други сте ги забравили, а трети искрено ще ви развеселят!

Научете:

Днес футболът е най-популярният спорт в България. Само че, преди близо 100 години, в един град у нас той е забранен!

На 9 октомври 1924 г. тогавашният кмет на община Фердинанд (днес Монтана) Тодор Грънчаров издава заповед, с която забранява младежите да играят футбол. "Като взех предвид, че много ученици от тукашните училища, а така също и младежи прекомерно играят играта "Футбол", с което значително разстройват здравето си, обстоятелство, констатирано от самите учители и лекари, ето защо въз основание протоколите на училищното настоятелство и на общинския съвет ЗАПОВЯДВАМ от днес до второ нареждане в района на град Фердинанд играта футбол на учениците от тукашните училища, така също и на младежи от града и другаде се забранява!", се казва в заповедта.

Глобата за футболистите е в размер на 250 лв. Местните младежи обаче така и не приели тази забрана, като продължили да играят с кожената топка в Монтана.

Прочетете:

Шахът е един от спортовете, които могат да се практикуват и онлайн във времена на пандемия. 

Снимка: Getty Images

Турнирът "Бантер блиц къп" набира все повече зрители, а сензацията вече е факт! Световният шампион Магнус Карлсен загуби от тийнейджър! Кой е той? Четете тук:

Забавлявайте се в интернет:

Карлос Павон и Иван Саморано говорят на български! Двете футболни легенди заръчаха на родните фенове да се пазят и да си стоят вкъщи по време на великденските празници.

Естествено всичко това мина под стриктното ръководство на единствения и неповторим Христо Стоичков, който сподели видеото в социалните мрежи.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

С тези невероятни приятели Ви пожелаваме весел празник Карлос Павон ,Иван Заморано

Публикация, споделена от HRISTO STOITCHKOV (@hristo8oficial) на

Тествайте знанията си:

Мъжкият национален отбор по волейбол е сребърен медалист от олимпийските игри в Москва през 1980 г.

Снимка: CEV

Само че дебютът на "лъвовете" е от преди това. Днес въпросът ни е свързан с този спорт. Вие сте на ход!

През коя година мъжкият национален отбор по волейбол дебютира на олимпийски игри?

Гледайте:

Днес (17 април 2020 г.) снукърът става на впечатляващите 145 години

В последно време пространството около масата не запазено само за изисканите джентълмени. Дамите в строги костюми, които съдийстват са все по-честа гледка. А една от тях е българка.

Снимка: bTV

Преди седмици Валери Генов ви срещна с Десислава Божилова. Припомнете си какво разказа тя за чувството да определяш правилата за най-добрите в света и за дразнещите зрители, които ядат чипс!

bTV призовава: останете си вкъщи!