на живо

80 спортисти на държавното първенство по синхронно плуване (ВИДЕО)

Най-малките участници са на 8 години

80 спортисти на държавното първенство по синхронно плуване (ВИДЕО)

8 клуба от София и Варна премериха сили на държавното първенство по синхронно плуване, което се проведе в морската ни столица. За отличията се бориха 80 спортисти, като най-малките участници бяха едва на 8 години. 

"Всичко се постига с много труд, много работа и много усилия от страна на родителите и помощ. Винаги родителят е съпътстващ фактор в нашата работа", разказват треньорките на националния отбор на България.

Те не крият, че трудно убеждават именно семейството да покаже постоянство и да подкрепя децата, но проблемите на спорта не са само тези.

"Проблемите са от най-различно естество. В началото на подготовката е снабдяването на клубовете с деца, които да работят редовно и да останат в нашия красив спорт до горните възрасти - старша и жени, където вече се вижда съвършенството и красотата. Работата с деца е предизвикателство. Има индивидуален подход към всяко едно от тях. Най-трудно е да ги съберем в едно цяло и да заработят като един огромен колектив, като добре смазана машина", разкриват Валя и Галя.