на живо

Американският олимпийски комитет се извини за лъжата на плувците

Медиите в Щатите разкъсаха от критики Лохте и съотборниците му

Getty Images

Американският олимпийски комитет се извини официално за поведението на четиримата плувци на САЩ, които излъгаха, че са били ограбени в Рио, съобщи Би Би Си. 


Райън Лохте, Гунар Бенц, Джак Конгър и Джеймс Фейгън сътвориха най-големия скандал на олимпийските игри, след като бяха уличени от бразилската полиция, че "не са жертва на престъпление", както самите те твърдяха. 

Снимка: Getty Images
Полицията дори съобщи, че заради постоянните смени на версиите им за случилото се, плувците на теория могат да бъдат наказани за фалшиви показания и вандализъм


На трима от тях обаче вече им беше позволено да напуснат Рио и така единственият останал в Бразилия от квартета е Джеймс Фейгън

Снимка: Getty Images
Медиите в САЩ бяха изключително критични към плувците за постъпката им, която по никакъв начин не съответства на спортисти от такъв ранг. 

"Може би той е просто глупак или полу-идиот. Това са определения, които подхождат на Райън Лохте", написаха от онлайн списанието "Слейт" за 12-кратния олимпийски медалист. 

"Има специална категория противни американски "бро-та" и Лохте ги представлява, облечен в тениска, дънки и скъпи велурени обувки, които показа гордо в "Инстаграм" в същата парти вечер. Има ли въобще нещо по-лошо от млади пияници, които чупят мебели и пикаят по стената?", пък бяха безапелационни от "Вашингтон Пост"

Снимка: Getty Images
"Няма значение какво друго е направил Лохте в олимпийската си кариера. Това го циментира като най-разочароващия олимпийски атлет", публикуваха от "Сан Франциско Хроникъл"


"Лохте вдигна лъжлива тревога и после беше призован за показания. Всичко това ще тежи на съвестта му много дълго време. Грозният американец е жив и през 2016 г., благодарение на този случай", написаха от "Ню Йорк Пост"