на живо

Ангел Кодинов: Излизам за златен медал на 1000 м едноместно кану

18-годишният състезател по кану-каяк очаква силно представяне на европейското първенство за юноши и девойки до 23 години, на което домакин е Пловдив

bTV

В сряда в Пловдив се открива европейското първенство по кану-каяк за юноши и девойки до 23 години, което ще продължи до 17 юли.

Ден преди старта, екип на bTV се срещна с една от най-големите ни надежди за медал от това престижното състезание - 18-годишният Ангел Кодинов.

Кодинов е една от младите български надежди в кану-каяка. До момента той има на сметката си четири медала от световни и европейски първенства.

Родният кануист ще представя България на олимпийските игри в Рио де Жанейро, които стартират на 5 август.

В Бразилия той ще се състезава в две дисциплини - на 1000 м и 200 м едноместно кану.

Кодинов разказа, че е се запалил по спорта преди 5 години, а принос за това имат неговите родители: "Може би защото родителите ми са го спортували... обичам водата. Отнема ми много лично време, но пък ме възпитава на дисциплина".

Стартиращото в сряда европейско първенство по кану-каяк за юноши и девойки до 23 години в Пловдив се явява генерална репетиция за него преди Рио де Жанейро:

„Нагласите за европейското първенство са за златен медал на хиляда метра едноместно кану.. и евентуално, ако успея да взема отличия от другите две дисциплини. От олимпиадата съм си заложил да спечелия или „финал Б“ – този до 9-то място или да вляза във "финал А" и там – каквото се случи.“, сподели младият спортист.

Ангел Кодинов ще бъде капитан на българския отбор на първенство на Стария континент.