на живо

Ансамбълът ни номер 1 за месец юни

Грациите получиха подкрепата на журналистите

За рекорден 15 път момичетата от националния ансамбъл по художествена гимнастика спечелиха приза за най-добре представили се спортисти за месец юни. След доброто им представяне на европейското първенство в Холон (Израел) и спечелването на бронзов медал от съчетанието на два обръча и три чифта бухалки, възпитаничките на Илиана Раева и Ина Ананиева получиха 18 гласа от спортните редакции, а на второ място с 8 гласа остана футболният отбор на "Славия".

На награждаването присъства целият ансамбъл и треньорът им Ина Ананиева.

Ананиева бе определена за шести път за треньор на месеца. Ето какво сподели тя на пресконференцията.

„Благодаря за пореден път за тази награда. Аз специално я печеля за шести път. За момичетата това е рекорд – за 15 пъти отбор на месеца е ансамбълът, макар и в различен състав. Световната купа в Казан беше много силно състезание, доближиха се максимално до това, което ни очаква в Рио. На 20-и юли заминаваме на Световна купа в Баку. Очаквам стабилна игра. Там няма да участват отборите на Беларус и Украйна"

На 2 август ансамбълът ще замине за лагер в Бразилия до 15 август, когато ще се настани в олимпийското село.

"Във всички отбори напрежението расте преди олимпиадата. Там ще бъде най-вече психически, които издържи. Шест отбора се борим за медалите. Те сами трябва да се борят и да си вземат медала в Рио, никой няма просто така да им го даде", добави треньорката на ансамбъла.

"Напълно нормално и очаквано е да се чувстваме малко напрегнати. Това ще бъде последното ни състезание, а и е олимпиада. Искаме да се представим най-добре. Има напрежение. Свикнали сме с очакванията върху нас, но те ни тежат. За златото в Казан това е по-специално, защото след труден и тежък период успяхме да се изправим", каза Християна Тодорова.