на живо

Антоанета Бонева е на финал на Световната купа в Мюнхен

Българката постигна пети резултат в квалификациите

Getty Images/Guliver Photos

Антоанета Бонева се класира за финала в дисциплината 25 метра пистолет за жени от Световната купа по спортна стрелба в Мюнхен.

Бонева ще се бори за медали, след като постигна пети резултат в квалификациите. Тя бе втора след първата част на пресявките в петък, но в бързата стрелба тази сутрин направи по-слаба трета серия от изстрели, което и отреди общ резултат от 585 точки. В прецизната стрелба в петък Бонева постигна 294 точки, а днес добави още 291.

Квалификацията бе спечелена от южнокорейката Минджун Ким, която постигна 589 точки.

Другите две българки в надпреварата не успяха да се доберат до челната осмица.

Двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева остана на 25-о място с 578 точки, след като също като Бонева записа по-слаб резултат в бързата стрелба.

За разлика от тях обаче Мирослава Минчева подобри представянето си днес и с 290 точки събра 572, с които зае 40-о място в подреждането.

Другият български представител в сутрешната сесия - Самуил Донков, остана на 30-о място в квалификацията на 50 метра пистолет с 552 точки и не се класира за финала.

Златния медал грабна кореецът Джонго Джин, който постави световен рекорд от 230.5 точки. Втори остана португалецът Жоао Коща с 228.3 точки, а бронзът бе спечелен от сърбина Димитре Гъргич с 209