на живо

Антоанета Стефанова - първата дама на българския шах (ВИДЕО)

Красивата спортистка засне специална фотосесия за фестивала "Чес Бомб Тур" в София

Тя е едновременно красива и владее всички тънкости на шаха. Бившата световна и европейска шампионка Антоанета Стефанова съчета двете в специална фотосесия, предхождаща фестивала "Чес Бомб Тур" в София, който ще се проведе днес (6 май) в градинката пред народния театър "Иван Вазов".

За последно Стефанова взе участие на европейското първенство по шах за жени в Рига, където завърши на 31 място. Заради скандалите между българската и европейската федерация обаче тя трябваше да се състезава под флага на Европейския шахматен съюз.

"Водят се дела, проверки между Българска федерация по шахмат и Европейския шахматен съюз, както и спортното министерство. Всичко тепърва ще се решава в съда доколкото поне аз знам няма официални решения", разяснява Стефанова, която води подготовка в Италия.

Най-добрата ни шахматистка обаче е категорична, че красавиците имат място зад дъската.

"В спорта има много красиви жени. А в шаха са наистина много. Особено последните години има много млади, умни, хубави момичета, които се занимават с шах и стават все по-силни", каза тя.

А кой е запалил Стефанова по шаха и мечтала ли е като дете да бъде световна и европейска шампионка, чуйте от самата нея в следващото видео: