на живо

Арсенал привлече Гранит Джака (ВИДЕО)

Швейцарецът е третото най-скъпо попълнение в клубната история

Арсенал привлече Гранит Джака (ВИДЕО)

Вицешампионът на Англия Арсенал си осигури първо ново попълнение. „Артилеристите” постигнаха договорка с немския Борусия (Мьонхенгладбах) за полузащитника Гранит Джака.

Според британските медии Джака преминава в Арсенал с трансфер на стойност 30 милиона паунда, което го превръща в третия най-скъп играч в историята на лондонския клуб. Пред него са двете звезди на „топчиите” – Месут Йозил и Алексис Санчес.

23-годишният Джака има 41 мача за националния тим на Швейцария. Халфът е записал 36 срещи в Бундеслигата, в които има реализирани 3 гола. През миналия сезон той изведе Борусия Мьонхенгладбах до 4-тото място в Германия и съответно до участие в Шампиионската лига.

Джака е известен с агресивния си стил на игра. Именно заради него обаче швейцарецът завърши сезона с 3 червени картона на сметката си.

Швейцарецът заяви, че от малък следи изявите на Арсенал. „За мен това е сбъдната мечта. Щастлив съм.”, сподели той на официалното си представяне.

Джака подсилва халфовата линия на Арсенал. Той едва ли ще има сериозна конкуренция за титулярно място, тъй като другите двама дефанзивни полузащитници на „артилеристите” са Франсис Куклен и Мохамед Елнени.

Джака е част от разширения състав на Швейцария за предстоящото европейско първенство във Франция.