на живо

Байерн представи отбора за новия сезон

Ще гледаме Швайнщайгер като играч на Манчестър Юнайтед на 22 юли по RING.BG

БГНЕС

Пред своите фенове в Мюнхен, Байерн представи играчите си  за новия сезон.

Това се случва в деня, в който гръмна трансферната бомба с преминаването на Бастиян Швайнщайгер в Манчестър Юнайтед.Това става след като Швайнщайгер прекара 17 години в клуба и премина по стълбицата на всички юношески формации на баварците. Дебютът му за Байерн е през 2002 година, когато тогавашният треньор Хитцфелд го пуска в игра, в мач от Шампионската лига срещу Ланс. Професионалният си договор Швайни подписва след това.

Председателят на УС на Байерн Карл-Хайнц Румениге потвърди за трансфера и оповести, че за Швайнщайгер ще бъде организиран прощален мач.

В следващите дни футболистът трябва да премине медицинските тестове в Манчестър и да заиграе под ръководството на треньора Ван Гаал, който ръководеше Байерн в периода 2009 – 2011 и сега успя да убеди Бастиян да премине в Манчестър Юнайтед.

Смята се, че сумата, която английският тим ще плати на Байерн за Швайнщайгер е в порядъка от 18-20 милиона евро. Договорът на немския национал е за три години, в които той ще получава по 10 милиона евро на сезон.

Снимка: БГНЕС

Твърде вероятно е да видим Швайнщайгер с фланелката на Манчестър Юнайтед по време на турнира International Champions cup 2015, мачовете от който ще гледате по RING.BG от 12 юли до 5 август. Първият двубой на Манчестър Юнайтед ще бъде на 22 юли срещу състава на Сан Хосе.