на живо

България с два медала от Младежката олимпиада в Лилехамер

Катрин Маноилова и Валентин Миладинов се окичиха с бронз

Катрин Маноилова спечели първо отличие за България от вторите Зимни олимпийски младежки игри в Лилехамер. Състезателката на шорттрек завоюва бронз във финала на 500 метра.

Българката финишира първа във финал "Б" с 46.337 секунди, но тази победа се оказа с цената на бронз, тъй като две от четирите участничките във финал "А" бяха наказани и така българката се нареди веднага след шампионката Ицзе Цзан от Китай и Петра Ясапати от Унгария.

Това е втори старт на Маноилова в Лилехамер. Преди два дни на 1000 метра тя не успя да се нареди сред полуфиналистките, тъй като завърши с наказание на четвъртфиналите серии. В събота Маноилова трябва да стартира и в международната смесена щафета.

България спечели още един бронз днес в Лилехамер. В отборния бордъркрос Валентин Миладинов беше в обединения отбор, наредил се на трето място, след шампионите от Германия и сребърния тим на Швейцария. В отбора на Миладинов бяха още Дарина Кириченко (Украйна), Вероника Ебедо (Швеция) и Давид Моберг (Швеция). Фотофиниш се наложи да опреди кой печели среброто.