на живо

България спечели гостуването си на Куба в Световната лига

Тимът ни с втори успех в Лигата

БФВ

Националният отбор на България по волейбол за мъже спечели гостуването си на Куба с 3:1 гейма в първи мач между двата отбора от трета предварителна група на втора дивизия на Световната лига. Срещата се игра в зала „Сиудад Депортива” в Хавана.

Играчите на Пламен Константинов спечелиха първите два гейма с 25:19 и 25:21 точки, но отстъпиха в третата част с 24:26 точки , след което се наложиха с 25:23 точки в четвъртия гейм. Така националите ни постигнаха втора победа от три мача в тазгодишното издание на Световната лига. Преди седмица тимът ни се размени по един успех с Канада в Ботевград.

За България най-резултатен в Хавана беше Тодор Скримов с 15 точки (4 аса и 48% ефективност в атака), Николай Пенчев добави 12 (2 блока, 1 ас и 53% ефективност в атака), а Мирослав Градинаров записа 11 (1 ас и 75% ефективност в атака).

За Куба с 26 точки (4 блока и 52% ефективност в атака) завърши капитанът Роландо Сепада.

Пламен Константинов обяви, че мача не е бил лесен.

„След първите две части намалихме темпото и това ни струва третия гейм. Няма нищо лесно срещу отбора на Куба. В състава на съперника има млади, но много способни играчи“, коментира след мача Пламен Константинов.

Следващата среща между Куба и България е в неделя от 03:40 часа.