на живо

България вече има и Източноевропейски Офроуд шампиони

Иванчев – Николов с титла при прототипите

bTV

През изминалия уикенд приключи последния кръг на Източно Европейския Баха Шампионат в Гърция. Той се провежда за първа година и предизвика голям интерес сред състезателите в Европа, както и сред балканските страни. В четирите кръга в Румъния, България и Гърция участие взеха над 120 екипажа от 10 европейски държави, като изминаха общо над 2000 състезателни километра.

Най-добре представилия се български екипаж е отборът на Hyundai Racing - Цветомир Иванчев и Ивайло Николов с Hyundai Santa Fe , които спечелиха шампионата при прототипите и заеха второ място в генералното класиране. Третото място също е за български екипаж – Дончо Цанев и Ива Бонева с прототип бъги.

Българи окупираха и класирането при УТВ и бъги машините, като първи завърши Цанко Цанков с Yamaha, следван от Валентин Гергов с Can-Am . Европейските шампиони в тази категория за 2016 г. Николай Гочев и Тодор Христов имаха проблеми с получаването на поръчаните резервни части и бъгито им остана разглобено. Така двамата пропуснаха последния кръг в календара и останаха на трето място, след като през цялата година водеха в класирането.