на живо

Българска победа в първия ден на Световната купа по конен спорт в Божурище

Андрей Гочев с Балофина триумфира в надпреварата

С българска победа започна Световната купа по конен спорт в дисциплината прескачане на препятствия в Божурище. Андрей Гочев с Балофина триумфира в златния тур за наградите на “Бяла Карта”.

Нашият ездач беше най-бърз по паркура с височина на препятствията до 140 см, като измина разстоянието за 67,50 сек. Втори е унгарецът Балаш Варга с Джей Ло, който даде време 68,87 сек. Трети се нареди Александрос Форлис от Гърция с Грандьор – 70,32 сек.

По-рано през деня изпитанието за млади коне за наградите на Министерството на младежта и спорта спечели Золтан Жекуш (Унгария) с Адел. След него се класира Ангел Няголов с Казино Роял, следван от Панайотис Куцоянис с Жули.

Тази вечер ще приключи надпреварата за сребърния тур за наградите на фондация български спорт с височина на препятствията до 125 см.

Големият приз “Бяла Карта” е в неделя от 17 часа, като ще е квалификация за европейския шампионат и ще носи точки за Longines ранкинг листата. Височината на препятствията ще от 140 до 160 см. Наградният фонд в това изпитание е 25 000 евро, а общият е 43 000 евро.