на живо

Кой и колко - родните спортисти в социалните мрежи (ВИДЕО)

Ивет Лалова се похвали със 100 000 последователи в "Инстаграм". Малко или много са те?

Социалните мрежи са нов свят, който все повече навлиза в реалността. Дори до степен, в която животът се случва на екрана на телефона или на компютъра. През "Инстаграм" и "Фейсбук" се уговарят срещи, събират се и се разделят двойки, а идолите са все по-близо до "обикновените" хора. 

Така е и в спортните среди. Все повече атлети разкриват подробности от ежедневието си за радост на феновете. Българските спортисти не правят изключение от тази тенденция и вече профилите им живеят свой живот в интернет.

Преди ден най-чаровната спринтьорка Ивет Лалова се похвали, че последователите ѝ в "Инстаграм" са набъбнали до впечатляващите 100 000. Много или малко е това?

Всъщност най-следваният български спортист в платформата за качване на снимки е тенисистът Григор Димитров. Той има 821 249 последователи в "Инстаграм".

 
 
 
View this post on Instagram

你好北京!

A post shared by Grigor Dimitrov (@grigordimitrov) on

Следва го бившият футболист на "Манчестър Юнайтед" Димитър Бербатов с 326 307 фена, които попиват атрактивните публикации на нападателя.

 
 
 
View this post on Instagram

Did someone say - Berbs, put a suit on #dinner #suit #suits #nightout

A post shared by Dimitar Berbatov (@berbo9) on

След двамата господа се нарежда Ивет. Към 16:00 ч. на 13 ноември 2018 г. тя има 100 468 последователи.

 
 
 
View this post on Instagram

And you thought it’s gonna be easy, eh?

A post shared by Iᴠᴇᴛ Lᴀʟᴏᴠᴀ (@ivet_lalova) on

На четвърто място е претендентът за световната титла в тежка категория на Международната боксова федерация - Кубрат Пулев. Той има 83 671 последователи.

Във "Фейсбук" нещата стоят по друг начин. Там пълен властелин е Димитър Бербатов. Той има рекордните 2 212 081 харесвания на страницата си и изпреварва чувствително Григор Димитров, който е "само" с 692 214 лайка.

Кубрат Пулев е трети с 495 390 последователи във "Фейсбук". 

Ивет Лалова отпада от топ 4 на българските спортисти, що се отнася до аудитория в тази социална мрежа. Нейното място заема друга тенисистка и отскоро майка - Цветана Пиронкова с 270 848 харесвания.

На фона на цялостната ситуация, профилите в социалните мрежи на спортистите ни се развиват прилично. Естествено бройката на техните почитатели е твърде далеч от онези 144 655 154, които следят всяка публикация на футболиста на "Ювентус" Кристиано Роналдо и дори не са близо до последователите на Неймар - 104 784 687 в "Инстаграм", който е е втори в класацията на най-популярните спортисти.

Колкото и обичани и обсъждани да са българските атлети, те обаче само докосват леко върха на класацията за най-популярен профил на българин в социалните мрежи. 

Фитнес моделът Лазар Ангелов има 5 948 317 последователи в "Инстаграм" и цели 15 364 372 във "Фейсбук". 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Lazar Angelov (@lazar_angelov_official) on

Актрисата от сериала "Дневниците на вампира" - Нина Добрев е отличничка в платформата за снимки 16 427 086 фена. Във "Фейсбук" пък последователите ѝ са 5 996 849.

 
 
 
View this post on Instagram

 

A post shared by Nina Dobrev (@nina) on