на живо

Българските MMA бойци за биячите от Околовръстното: Те са измислени шампиони (ВИДЕО)

"Ще дадем достоен отговор на предизвикателството", заяви Камен Георгиев и покани побойниците на ринга

bTV

Два ринга, една клетка и безброй спаринг партньори - това очаква задържаните за побоя на Околовръстното шосе в София в боен клуб "България". По-рано днес от там отправиха официална покана към побойниците за тренировка.

Един от най-изявените български MMA бойци Камен Георгиев заяви пред bTV, че задържаните са "измислени шампиони".

"Категорично те не са ни известни в нашите среди, тъй като са измислени шампиони. Те никога не са се занимавали с MMA. Медиите обявиха единия за боксьор, другия за кикбоксьор. С Георги Близнаков през 2010 бяхме на Гала вечер в Румъния. Бе България срещу Румъния, 7 човека, 7 срещи.

Неговото представяне бе едно от най-позорните, които човечеството е виждало на спортна тематика. Плуваше през цялото време, движенията му бяха абсолютно некоординирани. Ние след това трябваше да оправяме негативния резултат и всички се върнахме кой с аркади... едно от момчетата бе със счупена ръка, докато той бе дошъл на туризъм. Това обаче явно не му пречи да бие хората по улиците", разказа Георгиев.

Петима световни и трима вицесветовни шампиони очакват Георги Близнаков и останалите биячи в клуба. "Бойните спортове първо възпитават уважение, смирение и изключителна дисциплина", разясни Георгиев.

Ако биячите излязат от ареста, в боен клуб "България" отварят вратите си за тях всяка събота и неделя сутрин.