на живо

Бедуински лукс и палатки за футболните фенове на Световното в Катар

Организаторите изостават с изграждането на стаи за посетителите на форума

Getty Images

Организаторите на Световното първенство по футбол в Катар през 2022 година обмислят да прибегнат до интересен метод за настаняване на гостите на предстоящия дългоочакван форум. Домакините ще разпънат палатки в близост до стадионите, на които ще се проведат мачовете от турнира. В тях футболните фенове ще могат да се насладят на истински бедуински лукс под звездното небе на пустинята.

Тази стъпка се оказа нужна заради сериозното забавяне при подготовката на Мондиала, причинено от поевтиняването на петрола. Организаторите бяха обявили, че ще осигурят 55 000 стаи за настаняване на фенове, но според последните очаквания броят им ще е 46 000 до началото на световното. Изискването на ФИФА пък е 60 000 стаи.

Спането на палатки в пустинята не е нещо необичайно за Близкия Изток и по този начин домакините ще представят местната култура и гостоприемство си пред гостите от цял свят.

Друг проблем обаче остава нерешен и той е употребата на алкохол от футболните фенове в страна, в която законите не го позволяват.