на живо

Бербатов обяви официално: Роберто Карлош идва в България

Световният шампион с Бразилия е първият обявен от отбора на Луиш Фиго

Getty Images

Световен шампион идва в България! Това обяви официално Димитър Бербатов в своята Фейсбук страница! Става въпрос за победителят на Мондиал 2002 с Бразилия - Роберто Карлош, който ще се включи в благотворителното шоу на 14 юни на националния стадион "Васил Левски".

Името на трикратния носител на трофея в Шампионската лига с "Реал" Мадрид (1998, 2000, 2002) и подгласник на Роналдо в класацията за "Златната топка" през 2002 г. беше обявено първоначално от Луиш Фиго, в чийто отбор ще се включи Карлош. Той и португалската звезда играха рамо до рамо на "Сантяго Бернабеу" в периода 2000-2005 г.

Макар и изпълняващ функциите на защитник, топовният удар на бразилеца все още е в кошмарите на някои от най-добрите европейски вратари. Той има цели 71 гола за "белите", с които е ставал 4 пъти шампион на Испания. Именно на това наблегна и Бербатов в представянето му.

"Известен е като най-офанзивно настроения ляв бек в историята на футбола, а от пряк свободен удар можеше да изстреля топката като истински снаряд - със 169 километра в час", пише българският нападател в своя профил.

Мачът между отборите на Бербатов и Фиго ще се изиграе на 14 юни на националния стадион "Васил Левски" и ще бъде предаван пряко по bTV Action от 18:00 ч.

Всички средства от шоуто ще бъдат предоставени на благотворителните фондации на двамата футболисти. 

Бербатов вече обяви част от своя отбор - Райън Гигс, Пол Скоулс, Гари Невил, Едвин Ван Дер Сар, Неманя Видич, Патрис Евра, както и един от най-обичаните български футболисти Христо Стоичков.

По време на посещението си в София пък Луиш Фиго разкри, че участие в неговия тим за сега са потвърдили Роберто Карлош, Деко, Толдо, Леман, Мичел Салгадо, Робер Пирес и Максуел. 

Очаква се в близките дни двамата да повдигнат още завесата и да съобщят поредните имена, които ще зарадват българската публика на стадиона и пред телевизионните зрители на bTV Action на 14 юни от 18:00 ч.