на живо

Благой Иванов: Мечтая да създам добро семейство

Световният шампион иска да се бие пред родна публика

bTV

След успешната защита на световната си титла по ММА в тежка категория миналия месец, Благой Иванов-Багата очаква с нетърпение да научи името на следващия си съперник.

ММА-боецът определи мача с Джош Коупланд като най-трудния в неговата кариера. Това бе втора защита на пояса за Благой Иванов.

"Определено последната защита ми беше по-трудна. Аркадата в началото ми изигра лоша шега. Кървенето ми пречеше през почти целия мач и не виждах добре противника. Хубавото е, че всичко завърши в моя полза. Още след първия рунд лекарят искаше да прекрати мача. Но моят мениджър се качи на ринга и се намеси, а реферите поясниха, че водя по точки. Аркадата ми беше дълбока, но аз успях да му нанеса повече удари. Получи се оспорван мач, но бях наясно, че ще е така. И двамата имахме достатъчно време да се разузнаем и да се подготвим”, сподели Багата.

Той призна, че има вероятност да участва и в сериите UFC.

"Зависи от промоутъра и от моя мениджър и как те ще се договорят. В момента текат преговори и очаквам в най-скоро време да разбера кога ще е следващата ми среща. Имах предложение преди този мач да играя в UFC, но условията ми за тази среща бяха по-добри, отколкото техните предложения и предпочетох да си защитя титлата. В момента се водят и такива преговори. Сега ще видим дали условията ще са по-добри", каза световният шампион.

Благой Иванов сподели, че мечтае за мач пред родна публика, както и да създаде добро семейство.

Какво още каза Багата, вижте във видеото: