на живо

Близките на Цвети Стоянова: Тя не напусна ансамбъла по свое желание

Състоянието на гимнастичката остава тежко

Lap.bg

Цветелина Стоянова е искала да спре с гимнастиката и сама е отказала участие на Европейското първенство в Израел, което започва тази седмица. Това обяви в предаването "Тази сутрин" и в официалното си изявление председателят на Българската федерация по художествена гимнастика - Илиана Раева.

Не на това мнение обаче са близките на гимнастичката, която направи опит за самоубийство и в момента е с опасност за живота в "Пирогов".

"Тя се бори толкова години с несгоди, майка ѝ преди десетина години почина. Тя преодоля всичко и се доказваше до последно и в един момент ѝ измислиха контузия, а после психиката... Чак психиатър трябвало да се назначи, тя е откачила. Е как няма да откачи, като след толкова години ти казват: "Ти седи тука! Къш", разказа пред bTV бившият национален селекционер по бокс Ангел Ангелов, който е кръстник на гимнастичката.

Бащата на Стоянова - Йордан, няма обяснение за случилото се: "Последно, когато направи тези грешки, нали изпусна нещо. Аз тогава ѝ казах „Не се ядосвай!". Усетих, че малко се притеснява, изпуснала лента ли... Не знам и аз"

Друг близък на Цвети - нейният вуйчо, който днес беше в Пирогов, сподели, че тя не е показвала пред семейството да има проблеми. „Няма причина и не би трябвало да има. Всичко беше наред. Носихме я на ръце, цялата държава я носеше на ръце".

Снимка: bTV

Според Боряна Гинева, която е бивша състезателка по художествена гимнастика, Цвети Стоянова вътрешно се е борела със себе си и е била раздвоена между това да се откаже от отбора и да се отдели от приятелките си.

Спортисти и специалисти споделят мнението, че спортът не може да бъде основна причина за психично разстройство.

Състоянието на Цветелина Стоянова остава тежко, а животът ѝ не е вън от опасност. След операцията тя не може да диша сама и е свързана към апарат.