на живо

Боян Вачев пред bTV: Нелеп инцидент, не познавам сръбкинята (ВИДЕО)

Организаторите на Софийския маратон обаче настояват за разследване

Агресорът от Софийския маратон в неделя - Боян Вачев, проговори. Пред bTV той твърди, че сблъсъкът със сръбската атлетка Оливера Йевтич, при който тя пострада и не успя да продължи състезанието, не е бил умишлен.

27-годишният Вачев обясни инцидента със силни емоциите от стартовата треска. Организаторите обаче продължават да твърдят, че действията му са умишлени и настояват за разследване.

"Не съм искал да я бутна умишлено. Всичко стана съвсем случайно и наистина много съм шокиран от ситуацията. Направо не знам какво да кажа... Обясних (на полицията) каква е ситуацията. Не бях умишлено с яке. Бях с яке, защото беше хладно. По време на състезанието го свалих (якето) и си го вързах на кръста. Тази състезателка изобщо не я познавам, не съм я чувал, не съм имал имал вземане-даване с нито една от състезателките, които спечелиха", заяви Вачев.

"Доста бързо стана ситуацията. Като стартирахме, аз тръгнах да тичам, изстрелях се. Усетих, че я бутам, но не забелязах, че е паднала. Никой нищо не ме посъветва. Никой нищо не каза. Даже си финиширах. Завърших си доста добре от около час и 15 минути... Съжалявам изключително много за тази ситуация. Бях в зоната на финиша около 20 минути и никой нищо не ми каза."

Относно упреците на организаторите: "Разбирам ги и тях, опитват да се защитят по някакъв начин... Дал съм показания, обяснил съм подробно ситуацията. Участвал съм и друг път на маратони, на които не е имало нищо конкретно."

За евентуално обвинение: "Засега нищо не очаквам, те ще решат. Това е просто състезание и аз го разбирам, че сме там, за да се забавляваме, а не за да се бутаме, да се избиваме и да се пребиваме... Нелеп инцидент. На грешното място в неподходящ момент. Не я познавам, впоследствие разбрах как се казва и че е известна състезателка от Сърбия."