на живо

Божигол и Иконата се събират в руското първенство?

"Преговарям с "Арсенал" Тула", разясни Благой Георгиев пред "Спортски журнал"

Благой Георгиев и Валери Божинов може да заиграят, ако не в един клуб, то в едно първенство - руското. Това заяви нападателят на "Оренбург" в интервю за сръбския "Спортски журнал". Георгиев е на подготвителен лагер в западната ни съседка, а от изданието не пропуснаха да попитат бившия нападател на "Цървена звезда" за бъдещите му планове, след като тимът му изпадна от елита.

"Изпаднахме, въпреки че играхме добре цял сезон. Първенството в Русия е доста силно. Нямахме късмет да се преборим за място над чертата. Не съм решил дали ще остана в "Оренбург". Имам предложения от няколко клуба в руския елит", каза Георгиев и добави:

"С Божинов се чуваме често. Неотдавна той се завърна от Китай, а може да заиграе и в Русия, ако е рекъл Господ. Все пак му казах, че "Цървена звезда" е по-добра от "Партизан". Двамата са добри приятели и често се поздравяват с клипове в социалните мрежи.

Георгиев игра за "бяло-червените" в периода 2006-2007 г. и спечели Купата на Сърбия. Божинов пък стана любимец на "гробарите" с представянето си в периода 2015-2017 г.

"Водя преговори с "Арсенал" Тула. Надявам се да постигнем договорка. Ще се радвам да работя с треньора Миодраг Божович", разкри още Георгиев.

"Ще помня феновете на "Цървена звезда" цял живот. Никой друг клуб, в който съм играл, не е имал такава подкрепа от трибуните. Бяхме успешен тим. Бях много щастлив на "Мала Маракана". Все още следя мачовете на тима", заяви нападателят.