на живо

Черно море победи Левски във Варна

Домакините се наложиха с 1:0

БГНЕС

Черно море победи Левски с 1:0 в мач от 18-я кръг на „А” група. Варненци вече имат 25 точки, а Левски остава на четвърто място във временното класиране с 28 точки, колкото има и третият Берое.

Единственото попадение падна в 43-ата минута и бе дело на Матиа Курьор. Двата отбора изиграха интересно първо полувреме, като голови ситуации имаше и пред двете врати. Домакините можеха да открият резултата още във втората минута, когато Кирил Котев засече топката с глава към вратата на Левски, но тя излезе в аут. В 17-та минута Марчин Буркхард стреля опасно от около 20-тина метра, но топката отново премина покрай вратата на гостите.

В 31-та минута Антонио Аниете стреля по земя, но вратарят Илко Пиргов показа отличен рефлекс и запази вратата си суха. В 40-та минута отново отличната реакция на Илко Пиргов предотврати сигурен гол за "сините" след опасен удар на Роман Прохазка от границата на наказателното поле.

Черно море успя да реализира гол в 43-та минута. Михаил Венков проби по левия фланг и центрира, топката попадна у Матиа Курьор, който стреля от воле и след рикошет топката влезе във вратата на Левски за 1:0.

В 56-та минута Роман Прохазка можеше да изравни резултата, но след удара му от 7-8 метра по диагонал топката излезе в аут. В 64-та минута Иван Коконов стреля по диагонал от ляво, но след удара му топката попадна в ръцете на вратаря на Левски Пламен Илиев. В 67-та минута Черно море можеше да вкара ново попадение след удар на Георги Божилов от границата на наказателното поле, но след рикошет топката бе спасена от вратаря на "сините" Пламен Илиев.

В 79-та минута Левски имаше възможност да изравни резултата, след като Антон Огнянов бе намерен непокрит на границата на наказателното поле и стреля тепнично, но топката премина на сантиметри в аут. В 90-а минута Марчин Бурхард получи втори жълт и съответно червен картон и напусна терена. Във втората минута от даденото от съдията 4-минутно продължение домакините имаха претенции за дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Левски, но според рефера нарушение нямаше.В трета минута от продължението Антонио Аниете от "сините" получи директен червен картон.