на живо

Цвети Стоянова: Никога не съм обичала художествената гимнастика (ВИДЕО)

Господ ми подари втори живот. Няма да го губя, каза гимнастичката

bTV

Световната шампионка по художествена гимнастика Цветелина Стоянова даде първо телевизионно интервю след инцидента от миналото лято, когато падна от шестия етаж на жилищен блок.

В предаването "Папараци" по bTV тя заяви, че никога не е обичала художествена гимнастика, но се е състезавала в памет на покойната си майка. Тя добави, че няма да губи подарения си от Господ втори живот като чете всичко, което се пише в социалните мрежи за нея.

"Не влизам и не се ровя, нито един път не отворих да видя какво се говори. Няма да си губя този подарен от Господ втори живот."

Единственото, което разкри относно инцидента е, че няма спомени от болницата: "Постоянно ми казват, че съм била в съзнание. Имам чувство, че съм била в безсъзнание. Още не мога да си го обясня."

Освен това грацията уточни, че информациите в медиите за влошените й взаимоотношения с останалите момичета от ансамбъла не са истина.

"Напоследък в медиите много ни скарват с бившите ми съотборнички. Все нещо делим. Истината е, че не съм скарана. Не поддържам връзка с всички, това е важно да го уточним, но с по-голямата част от тях поддържам връзка. Някои от тях решиха да повярват на лъжите на хората и си прекратихме отношенията", каза тя.

"Моят път вече е много далеч от художествената гимнастика, а техните останаха малко там. Няма как да се виждаме всеки ден, но когато можем се виждаме и си пишем. Аз пиша и на Мишето (б.ред. - Михаела Маевска) след състезанията, защото много се радвам на успехите й. Тези момичета от пет състезания са с пет златни медала. Забиха конкуренцията в земята. Много се радвам на новия ансамбъл. Харесват ми, а композициите им са изключително сложни", допълни гимнастичката.

Стоянова обясни и защо не е откликнала на поканата на Стефан Ралчев, който наскоро представи книгата "Златните 8" в чест на Златните момичета от ансамбъла.

"Разбрах от трето лице, че той пише книга. Той ми каза много по-късно, но аз му заявих, че не искам името ми да присъства в тази книга. Отказах му, защото не исках да давам интервю, тъй като не бях готова да говоря за инцидента."

"Тази история не съм я разказвала публично, изведнъж той да започне да я описва при положение, че не е бил свидетел. Това е много грозно. По случая се води разследване, ако той знае нещо нека даде показания, но не и да пише за това", заяви грацията.

"Вече не съм същия човек. Нормално е да се променя. Сега се чувствам по-щастлива и по-разумна. В момента ценя всяка секунда на втория си живот. И мисленето ми се промени. Помъдрях."

"Сега правя неща, които винаги съм мечтала - да се наспивам, да се наяждам, да не мисля кога съм на тренировка. Живея един живот мечта", добави Стоянова.

Разказът на Цветелина Стоянова продължава следващата неделя в предаването "Папараци".