на живо

Димитър Бербатов - футболен анализатор за отличен (ВИДЕО)

Българинът коментира полуфинала между "Ювентус" и "Монако"

Димитър Бербатов многократно е доказвал, че има разнородни таланти. За всички е очевидно, че на футболния терен двукратният шампион на Англия с "Манчестър Юнайтед" (2009, 2011 г.) се справя страхотно. Пред време той доказа, че благодарение на модерните технологии може да се превърне в журналист, а дебютът му на сериозно събитие беше на юбилейния мач на Христо Стоичков.

Вчера нападателят, който между другото рисува завидно добре, влезе в ролята на анализатор в студиото на телевизия "BT Sport" и отново очарова.

Българинът беше в компанията на своя бивш съотборник при "червените дяволи" - Рио Фърдинанд. Двамата анализираха случващото се на терена по време на полуфиналната среща-реванш в Шампионската лига между "Ювентус" и "Монако". Италианският гранд победи с 2:1 и с общ резултат 4:1 се класира за 13-и път в историята на финал в надпреварата.

Бербатов беше доста впечатлен от попадението на Дани Алвес, което откри головата сметка на "бианконерите".

"Опитът е много важен на тази фаза в Шампионската лига. Това се видя и по гола, който вкара Дани Алвес. Той винаги центрира целенасочено, знае къде да прати топката, а голът, който вкара, е невероятен", оцени Бербо.

Той не пропусна да похвали и вратаря на победителите - Джанлуиджи Буфон.

"Когато се изправиш срещу такъв вратар за нападателя е смущаващо. Почваш да се съмняваш в себе си, защото мислиш, че ще спаси всичко", разкри нападателят.

Бербатов прогнозира финал между "Ювентус" и "Реал" Мадрид, като очаква съдбата на титлата тази година да бъде решена след продължения. 

За победител в Лига Европа пък българинът беше категоричен - шампион тази година ще бъде бившият му клуб "Манчестър Юнайтед".