на живо

Димитров: Прекрасно е да защитаваш титла (ВИДЕО)

Най-добрият ни състезател в битка за място в топ 4 в Стокхолм

БГНЕС

Григор Димитров ще играе тази вечер срещу Джак Сок в мач от ¼ финалите на тенис турнира в Стокхолм. Срещата ще започне в 19:30 часа и ще бъде излъчена пряко по bTV Action.

До момента двамата не са играли един срещу друг. 22-годишният американец е на рекордно за него 51-во място в световната ранглиста.

При успех над Сок първата ни ракета ще играе на полуфиналите срещу Фернандо Вердаско или Бърнард Томич. Тази мач може да гледате пряко по RING.BG днес от 13:00 часа.

Димитров започна надпреварата с победа на Теймураз Гайбашли с 2:0 сета.

„Първият мач на даден турнир, никога не е лесен. Забавлявах се и се радвам, че стартирах с победа. Чувството да защитаваш титла е страхотно. Бих се радвал да го правя всяка седмица, но разбира се има и напрежение.”, каза Димитров

Това е първото състезание, на което Григор Димитров защитава титла, а при триумф значително ще увеличи шансове си да участва на финалния Мастърс турнир в Лондон, след като Рафаел Надал отказа участие заради контузия, а Милош Раонич отпадна в първия си мач в надпреварата в Москва.

„Не се притеснявам и не мисля за това, дали ще стигна до финалния турнир. Сезонът е добър и най-важното е да играя силно. Концентрирал съм се върху това да ставам по-добър и да играя все по-добър тенис, а не да смятам точки за Лондон.”, допълни Димитров

Междувременно други двама претенденти за попадане сред най-добрите осем за годината започнаха с победи на турнира във Виена.

Водачът в схемата Давид Ферер се наложи над Тобиас Камке с 2:0 сета, в отделните части 7:5 – 6:1. На ¼ финалите испанецът ще срещне Иво Карлович. В другата част на схемата поставеният под номер две Анди Мъри надигра Вашек Поспишил също в два сета. За място на ½ финалите олимпийският шампион ще спори с Ян-Ленард Щуф.