на живо

Давай, Бербо!

Бербатов на пети четвъртфинал в Шампионска лига

Димитър Бербатов ще играе довечера за своя тим Монако в първи мач от четвъртфиналната фаза на Шампионската лига срещу Ювентус. Статистиките показват, че това ще  бъде пети четвъртфинал от най-престижният клубен турнир в света,  в който Бербатов може да запише участие.

Освен това досега Бербатов е достигал три пъти до финал в Шампионска лига. За първи път той направи това през 2002 година, когато с Байер /Леверкузен/ загуби финала срещу Реал Мадрид с 1:2.Този мач се игра в Глазгоу. Бербатов се появи на терена като резерва,но  немският тим не успя да се справи със Зидан и компания във финалния сблъсък.

През 2009 година Бербатов отново е на финал, този път с Манчестър Юнайтед. Отборът му губи в Рим от Барселона с 0:2. Бербатов записва участие в мача отново като резерва, появявайки се в игра, в момент, в който английският тим не успява да сътвори обрат срещу каталунците и губи мача.

През 2011 година Манчестър Юнайтед, в чийто редици играе Бербатов, отново достига до финал в Шампионска лига. Наставникът на "червените дяволи", сър Алекс Фъргюсън изважда обаче Бербатов от групата за финалния двубой срещу Барселона в Лондон. Каталунците печелят този мач с 3:1, а Бербо е принуден да гледа безучастно как неговият тим губи на "Уембли".

Докъде ще стигне Бербатов този път не знаем, но благодарение на него българският футбол отново има свой представител на най-високия клубен форум във футбола.

Първият мач от четвъртфиналите между Ювентус и Монако можете да гледате тази вечер от 21:45 по RING.BG. Студиото преди мача започва в 21:00 ч. Гости в него ще бъдат Стефан Орманджиев и Кирил Качаманов.