на живо

Джошуа: По-малко приказки, повече действия (ВИДЕО)

31-годишният британец вече мисли за следващия си съперник

Lap.bg

Антъни Джошуа защити световните си титли. 31-годишният британец нокаутира Кубрат Пулев пред 1000 зрители в зала "Уембли". 

След срещата Ей Джей бе изключително доволен. Той благодари за подкрепата, като бе категоричен, че боксът е свързан с действия, а не с приказки.

Снимка: Lap.bg

"Уембли Арена", нека да вдигнем шум. Обичам ви. Благодаря ви за подкрепата. Боксът е свързан с повече действия, а не приказки. Това видяхме днес. Знаех къде да вкарвам ударите си. Надявам се феновете да оценят това, което направих днес - повече бокс, по-малко говорене", каза Джошуа пред "Скай спортс".

В срещата бяха заложени четири от петте пояса в тежка категория, които остават притежание на Ей Джей - на Световната боксова асоциация (WBA), на Световната боксова организация (WBO), на Международната боксова федерация (IBF), както и на Международната боксова организация (IBO). Петият пояс, който липсва в колекцията на Джошуа, за да стане абсолютен световен шампион, е този на Световния боксов съвет (WBC) и принадлежи на друг британец - Тайсън Фюри.

Вероятно това ще бъде следващият съперник на днешния победител.

Снимка: Lap.bg

"Попитайте тълпата какво искат да видят. Следващият ми мач е работа на Еди Хърн. Искам да преследвам всички колани. Ако е Тайсън Фюри - нека е той. Не ме интересува кой ще бъде следващият ми съперник. Готов съм да се бия с всеки, само не и с мен. Благодаря на всички. Весела Коледа. Не мога да се отпускам, тъй като съм шампионът. Искам възможно най-скоро отново да се бия. Нокаутирам ги един по един. Пулев бе първият", каза още британецът.

Снимка: Lap.bg

За Кубрат Пулев това беше трети опит да стане световен шампион в тежка категория. През 2014 г. той записа загуба от Владимир Кличко, а през 2017 г. се отказа няколко дни преди мача с Джошуа заради тежка контузия.

39-годишният Пулев вече има 2 загуби в кариерата си – днешната и срещу украинеца. Победите му продължават да са 28 (14 с нокаут).

Снимка: Lap.bg

Джошуа, който е с 8 години по-млад от българина, има 24 победи. Единствената загуба, която записа, беше срещу Анди Руис през юни 2019 г., когато сдаде поясите. В реванша през декември същата година, той отново стана световен шампион.