на живо

Джошуа се лишава от титла, за да се бие с Фюри?

Мач ще има, но не е ясно дали ще е за званието "абсолютен световен шампион"

Reuters

Президентът на Световната боксова организация (WBO) Пако Валкарсел охлади мераците на Еди Хърн за обединителен мач за всички пояси в тежка категория между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри.

След победата на Джошуа над Кубрат Пулев с нокаут в деветия рунд, от щаба на шампиона изразиха надежди за двубой с Циганския крал през пролетта на 2021 г.

Снимка: Lap.bg

Това обаче може и да не се случи, ако съдим по думите на Валкарсел в социалните мрежи.

Имаше надежди, че официалният претендент на WBO Олександър Усик няма да прави спънки пред мач за излъчването на абсолютен световен шампион и ще чака реда си. Въпреки това Валкарсел нападна Хърн, който възнамерява възможно най-скоро да започне преговори с представителите на Фюри.

Снимка: Lap.bg

"Антъни Джошуа изглеждаше сензационно срещу Кубрат Пулев. Относно пояса на Световната боксова организация, Еди Хърн знае значението на думата "задължение". Топката е в ъгъла на Хърн", написа шефът на WBO.

Валкарсел добавя, че организацията му вече е направила две изключения за Джошуа. Първо за реванша с Анди Руис, а след това и за сблъсъка с Пулев. Така той сигнализира, че няма намерение да прави трети компромис, за да има двубой с Тайсън Фюри.

Снимка: Getty Images

Ако иска британски мач, то Джошуа първо ще трябва да се изправи срещу Усик. Световният шампион може да оваканти пояса на WBO, но това ще означава, че двубоят с Фюри няма да е за обединението на всички титли. Другият вариант е Олександър Усик да се съгласи да изчака малко по-дълго за своя шанс.