на живо

Джошуа за Пулев: Той стои пред моето гърненце със злато в края на дъгата

"Пожелавам му успех в подготовката", заяви световният шампион в тежка категория

Reuters

Всичко вече е ясно! Шампионът в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова организация (IBO) - Антъни Джошуа, ще излезе на ринга срещу Кубрат Пулев, за да решат съдбата на поясите.

Срещата ще се състои на 12 декември в "О2 Арена" в Лондон, след като няколко пъти беше отлагана заради пандемията от коронавирус.

Въпреки че заяви, че е фокусиран само върху предстоящия мач, британецът мисли и в перспектива - за евентуален сблъсък с шампиона на Световния боксов съвет (WBC) Тайсън Фюри. Такъв мач би определил абсолютния световен шампион в тежка категория. Или както Джошуа нарича тази цел - "гърненцето със злато в край на дъгата", правейки отпратка към леприконите

"Без да победя Кубрат Пулев, който е сериозно предизвикателство и труден опонент, няма да има преговори с Фюри. Нещата са сериозни. Както казах - в края на дъгата има гърненце със злато, но, за да си проправя път, трябва да мина през Пулев, който стои пред него", заяви Джошуа пред "Скай Спортс".

"Гладен съм за победи, спазвам дисциплина и искам да мина като валяк през него. Така говорим ние, боксьорите", добави британецът.

Снимка: Getty Images

Още при официалното обявяване на срещата, Джошуа показа уважение към Пулев.

"Надявам се, че при строги противоепидемични мерки, ще допуснат и фенове в залата, но ще видим. Уважавам всеки свои съперник. Уважавам и Пулев. Пожелавам му успех в подготовката", заяви Джошуа.

Пулев посяга за втори път към трона на Джошуа (24 мача, 23 победи, 21 с нокаут, 1 загуба на професионалния ринг). Контузия провали първата им битка за световната титла на 28 октомври 2017 г. в Кардиф. Тогава българинът се отказа от мача заради разкъсан гръден мускул, а на негово място на ринга се появи французинът Карлос Такам.

Снимка: Getty Images