на живо

Един от най-добрите кътмени отново в ъгъла на Кобрата

Руди Ернандес ще подкрепя българина в мача за световните титли срещу Антъни Джошуа

Един от най-добрите кътмени отново в ъгъла на Кобрата

Кубрат Пулев ще разчита на позната подкрепа от световна класа по време на мача за световните титли в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова организация (IBO) срещу Антъни Джошуа на 12 декември.

След като преди дни Кобрата приветства с радост своя треньор Ули Вегнер, сега стана ясно, че българският боксьор ще бъде подкрепен в предстоящата битка и от известния кътмен Руди Ернандес. Преди няколко часа той пристигна в Лондон директно от САЩ и очаква останалата част от екипа на Пулев.

"В Лондон съм единствено и само заради Кубрат. Мога да обещая, че ще дам 110% от себе си, за да видя как той става световен шампион.", заяви пред bTV Ернандес.

Той ще застане в ъгъла на Пулев в зала "Уембли", за да се притече на помощ, ако по лицето на Кобрата се появи аркада.

Ернандес е един от най-добрите в своята професия! Не за първи път той ще си сътрудничи с Пулев.

Името му нашумя покрай кървавата победа на Кобрата над Богдан Дину през март 2019 г. Тогава легендарният кътмен овладя страховита аркада на лицето на Пулев в четвъртия рунд и това му помогна по-късно да спечели мача с нокаут в седмата част.

Специалистът по отворени рани е бил и в "противниковия лагер". През 2017 г. той бе в щаба на Самюел Питър, когото Кобрата отказа пред пълните трибуни на "Арена Армеец" в София.

Срещата между Пулев (29 мача, 28 победи, 14 с нокаут, 1 загуба на професионалния ринг) и Джошуа (24 мача, 23 победи, 21 с нокаут, 1 загуба на професионалния ринг) ще се състои на 12 декември в зала "Уембли" в британската столица. Първоначално мачът трябваше да се проведе през лятото на 2020 г., но беше отложен заради пандемията от коронавирус.

Разхлабването на противоепидемичните мерки във Великобритания направи възможно присъствието на публика в залата. 1000 човека ще могат да гледат сблъсъка за световните титли, а билетите са в продажба от петък (4 декември). За жалост само хора с постоянен адрес в Англия ще могат да влязат в залата.