на живо

Екатерина Аврамова: Това не е първият път, в който ме заплашват (ВИДЕО)

Българката се закани да съди бащата на Халима Зерен

Facebook

Българската плувкиня, състезаваща се за Турция - Екатерина Аврамова, заяви пред bTV, че неведнъж е заплашвана от бащата на нейната конкурентка Халима Зерен - Зехи.

В четвъртък по време на лагера на националния отбор на Турция по плуване преди олимпийските игри в Рио де Жанейро, българката беше словесно атакувана от Зерен.

"По време на интервюто бащата на моята мога да кажа най-голяма конкурентка в гръбните дисциплини от Турция мина покрай нас и започна да крещи различни думи, да казва как съм откраднала мястото на дъщеря му и по-расистки думи, които не искам да употребявам, по мой адрес", разказа Аврамова.

Пред турски издания плувкинята разкри, че родителят на конкурентката ѝ се е заканил, че ще ѝ счупи носа и краката.

Снимка: Facebook

След инцидента Аврамова беше преместена в друг хотел, а от турската федерация по плуване веднага излязоха с декларация в нейна подкрепа.

Българката се закани, че ще съди Зерен и обяви, че адвокатът ѝ вече се е заел със случая.

"Това не е първият път, в който той прави такива сцени. Няма да оставя нещата непокътнати, защото това не му е първият път, а не искам да се случва и в бъдеще, тъй като на мен идеята ми е да продължа да плувам за Турция, дори след Рио", каза тя.

Снимка: Facebook

След дни Екатерина Аврамова ще участва в олимпийските игри с отбора на Турция. Това ще бъде нейно второ участие на този форум, след като през 2012 г. в Лондон беше част от българската делегация.