на живо

Елица Янкова след спечеления "Икар": Искам да бъда шампионка (ГАЛЕРИЯ и ВИДЕО)

Най-добрите ни спортисти бяха отличени за постиженията си през годината

На официална церемония в Националната художествена академия фондация "Български спорт" връчи наградите "Спортен Икар" за 2016 г. Сребърната ни медалистка от олимпийските игри в Рио де Жанейро лекоатлетката Мирела Демирева спечели отличието за Постижение на годината.

Тя не присъстваше на събитието, поради което наградите й бяха връчени на председателя на нейния клуб "Берое" Стара Загора Иван Колев.

Най-емоционалният момент по време на церемонията бе връчването на "Спортен Икар" на параолимпийския ни шампион Ружди Ружди, който се окичи със златото от Рио 2016. 25-годишният състезател, който подобри собствения си рекорд в тласкането на гюле, бе посрещнат с бурни аплодисменти от присъстващите.

"Неочаквах такова посрещане. Невероятно беше наистина", бяха единствените думи на Ружди след награждаването.

"Не смятаме да се разделяме. Постоянно се търсим една друга", заявиха златните ни момичета от националния ансамбъл по художестена гимнастика, които спечелиха приза за Отбор на годината. 

Бронзовата ни медалистка в борбата Елица Янкова бе наградена с отличието За Достойно представяне. 22-годишната ни състезателка бе категорична, че следващата и цел е шампионска титла.

"Тази награда е признание за всичкия труд, който съм вложила през тези години", сподели Янкова.