на живо

Фелипе Маса обмисля да остане в Европа

"Не се виждам като коментатор", призна бразилецът

Getty Images

След като обяви, че слага край на кариерата си във Формула 1 в края на настоящия сезон, Фелипе Маса не е решил с какво ще се заеме догодина. Засега обаче той не планира участие в бразилските автомобилни серии.

„Не мисля, че ще се заема с технически въпрос в отбора, не се виждам и като журналист-коментатор. Мога да представлявам някоя марка и да организирам и посещавам различни мероприятия. Ако все пак участвам в някакво телевизионно предаване – то ще е инцидентно, за едно-две състезания. За момента обаче нямам такова желание.

Не планирам преместване в Бразилия и участие в някакви състезателни серии. Възможно е за удоволствие да покарам в един-два кръга, но не и цял сезон. Не мисля, че състезателната ми кариера ще има продължение в Бразилия.

В Европа има няколко интересни шампионата – Световното по издържливост, немския пистов шампионат, Формула Е. Имам време да обмисля и спокойно да взема някакво решение, тъй като зависи изцяло от мен. Не знам дали ще продължа да се състезавам, но ако го направя – ще е там, където ми е комфортно и интересно”, коментира Фелипе Маса.

Оставането на пилота в Европа за постоянно не изглежда невъзможно, предвид факта, че той и сега живее в Монако със съпругата и сина си Фелипе.