на живо

Фелипе Маса: Ще остана във Формула 1 докато съм с конкурентна машина

Възможно е той да продължи в Рено

Getty Images

Следващите осем седмици са най-напрегнатите в календара на рекордния в историята сезон на Формула 1, състоящ се от 21 гран при. Три серии от двойни етапи ще изиграят важна роля в битката за титлата, пилоти и фенове ще имат само два почивни уикенда до края на юли. Лятната ваканция започва на 31 юли след Голямата награда на Германия.

Лятото е традиционното време за слухове, преговори и преминаване в нов отбор. Миналата седмица италианската преса свърза Бътън и Квят с Уилямс, а сега бразилските медии коментират, че за 2017 г. Фелипе Маса може да продължи кариерата си в заводския тим на Рено, на мястото на Джолиън Палмър.

Опитният Маса би могъл да помогне на отбора да постигне повече в условията на промени в регламента, при това той има опит в подобна дейност в Уилямс и от изявите си за топ-отбора на Ферари.

Наскоро бразилецът потвърди, че преговаря с Уилямс за продължение на контракта си, но разговаря и с други отбори, затова и слуховете за коментарите му с Рено изглеждат достоверни.

За Фелипе Маса това е 14-ти сезон във Формула 1, за да настигне най-дълго задържалите се в кралските гонки Михаел Шумахер и сънародника си Рубенс Барикело му трябват още 5 състезателни години. Според местните журналисти Фелипе ще остане в кралските гонки още година-две.

Самият Маса призна, че след края на кариерата си във Формула 1 би искал да продължи в Световния шампионат по издръжливост или във Формула Е.

„Искам да се състезавам във Ф1 докато разполагам с конкурентен автомобил. Когато разбера, че съм сред аутсайдерите – ще помисля за други серии. Харесва ми WEC, в последно време ме привлича и Формула Е, която набира обороти и през следващите години ще стане много привлекателна за пилотите”, твърди Фелипе Маса.

Текущият му договор с Уилямс изтича в края на тази година. За мястото му се натискат Дженсън Бътън и Даниил Квят.