на живо

Феновете на Берое поканиха сръбските ултраси за реванш без оръжия (ВИДЕО)

Привържениците на старозагорци разказаха пред bTV какво се е случило в Баня Лука

Привържениците на Берое се завърнаха в родината след гостуването на тима им на Радник (Бийелица) от първия предварителен кръг на Лига Европа.

Преди срещата, която класира старозагорци напред в турнира, българските и босненските фенове си спретнаха меле.

Привърженици от Баня Лука нападнаха старозагорци пред хотела, в който бяха настанени футболистите на Берое.

"Отидохме там, всичко спокойно, през целия ден ни охраняваше полиция и вечерта седнахме на едно заведение, хапнахме, пийнахме и тръгнахме към хотела на футболистите. Там бяха треньорите Атанас Рибарски и Ивайло Йорданов. Седнахме при тях, всичко спокойно, да пийнем биричка... И изведнъж заваля една градушка от шишета и бомби срещу нас. Тръгнахме срещу техните момчета с голи ръце, но те бяха изключително въоръжени и многобройни от нас, може би около стотина човека. Нямаше как, дадохме малко задна, влязохме вътре в хотела и от там нататък никой от нашите момчета не е дал задна, както се написа във всички други сайтове. Изтласкахме ги още два пъти и да, хотелът просто стана... И много хубаво се представихме. Не е имало никой от тях да удари наш човек, леки наранявания с палки само. Те бяха въоръжени с метални тръби, мачетета, бутилки... Чудеса беше!", разказа един от привържениците на старозагорци - Илчо Бонев.

Снимка: bTV

"Мисля, че всичко е на национална основа, нали  - сърби с българи. Фенски нищо не е имало, нито сме палили факли, нито сме правили някакви мизерии из града. Съвсем културно сме се държали, защото отношението с полицията го видяхме предварително. Ужасно! Полицията се отнасяше с нас ужасно. Тъй като не искахме да има провокации, и ние се държахме кротко.", поясни той.

Снимка: bTV

"Аз не бях в хотела, бях в другата барикада, която беше в кафето. Те са горе долу свързани. Бяхме четири човека в кафето, доста време ги удържахме. Хвърляхме чаши, столове, каквото имаше под ръка – всичко, само и само да не дойдат вътре. Ама накрая дойдоха. Този с мачетето дойде вътре, почна да гони моя приятел, който беше паднал на земята. Бяха го ударили с камък в главата. Той се мъчеше да го удря с мачетето по гърба и благодарение на единия сервитьор, който явно го познаваше, го изгони. Каза му да се маха", разказа друг фен - Станимир Стоянов.

"Сърбите за пореден път не успяха да спечелят войната срещу българите. Ще видим какво ще стане по-нататък. Ако искат да заповядат, ще им платим екскурзията до тук да пробваме пак без оръжие", отправиха покана към съперниците си в боя феновете на Берое.