на живо

ФИФА призова своите членове да гласуват в подкрепа на реформите

Наказанията на Кувейт и Индонезия най-вероятно ще останат в сила

Getty Images

Изпълнителният комитет към Международната футболна асоциация (ФИФА) призова националните федерации да гласуват в подкрепа на драстичните реформи, заложени в дискусията на предстоящия конгрес. Представителите на ФИФА също така препоръчаха наказанията на Кувейт и Индонезия да останат в сила поне до редовния конгрес през май, което ще остави 207 федерации с право на глас в петък.

"Погледът на цял свят пада върху нас тази седмица, защото конгресът е организиран в най-тежките времена в историята на ФИФА. Подкрепата на реформите ще докаже, че ние сме чули критиките и сме предприели мерки, за да възвърнем доверието към работата на централата. Всяка предложена мярка за реформа носи огромно значение за бъдещето на ФИФА и международния футбол", каза Иса Хаяту.

Реформите целят цялостна подмяна на управленческата структура във ФИФА и трябва да направят огромна стъпка към прозрачност в работата не само на членовете на централата, но и на представителните лица и президента. За да бъде прието всяко едно предложение, то ще трябва да събере поне 3/4 от гласовете.

Тагове:

ФИФА