на живо

Фигуристка за малко да остане без рокля по време на танц

Южнокорейска двойка изпадна в неловка ситуация

БГНЕС

Южнокорейският отбор при танцовите двойки изпадна в неловка ситуация по време на олимпийския турнир по фигурно пързаляне в Пьонгчанг.

5 секунди след началото на изпълнението, роклята на Юра Мин се разкопча. Тя и партньорът й Александър Геймлин не се смутиха и изпълниха до края съчетанието. Двамата не спряха да танцуват, което щеше да им донесе наказателни точки. Мин избягваше резки движения, придържайки роклята, която остана на мястото си до края.

Снимка: БГНЕС

След състезанието Мин разкри пред журналисти, че е направила всичко по силите си, за да завърши програмата с финес и грация, защото всяко забавяне щяло да коства твърде много точки на нея и партньора й.

Двойката завърши на предпоследното място, а фигуристката обеща шеговито в профила си в една от социалните мрежи, че следващият път няма да разчита на закопчалка, а направо ще зашие роклята си.

 

Still can’t believe we’re at the Olympics!! #olympics #pyeongchang2018

A post shared by Alex Gamelin (@instagamelin) on

Юра Мин се състезава за Южна Корея заради семейството си, но иначе е родена в Калифорния. Американският й партньор Александър Геймлин стана натурализиран южнокореец, за да участва в Пьонгчанг.