на живо

Филип Мексес вкара сензационен гол, от който ще ви се завие свят (ВИДЕО)

Зрелищното попадение донесе победата на Милан срещу Интер

Getty Images

В първото за сезона "Derby della Madonnina" Милан победи своя голям съперник Интер с 1:0. Двубоят бе първи от тристранния турнир Internationаl Champions Cup в Китай, в който участва още Реал Мадрид.

Треньорът на „нерадзурите” Роберто Манчини започна срещата с доста експериментален състав, залагайки на доста млади момчета. Неговият колега Синиша Михайлович пък заложи на доста по-опитни футболисти, но без голяма част от титулярите и новите попълнения. От новодошлите на теренеа бе единствено Бертолачи, който остави отлични впечатление с изявите си.

Милан започна силно и първата ситуация за гол се откри пред Нианг още в 13-та минута. В 38-та пък Матри остана сам срещу вратаря на Интер Карисо, реши да подава, но сгреши. На почивката Михайлович направи 8 смени, докато Манчини реши да изчака до 60-та минута. Малко по-късно в игра се появиха и двамата нови нападатели на „росонерите” Карлос Бака и Луиз Адриано и играта на отбора веднага се раздвижи в предни позиции. За сметка на това халфовете, които се появиха на терена, загубиха битката с полузащитниците на Интер. Роля за това изиграха смените на Роберто Манчини, който направи много промени и пусна почти всичките си титуляри, както и новото попълнение Кондогбия. Именно за нарушение срещу него от игра бе изгонен Ночерино.

В 62-ата минута централният защитник на Милан Филип Мексес направи нещо рядко красиво. Французинът засече зрелищно топката от воле и я прати в обратния ъгъл на съперниковата врата, с което и оформи крайния резултат в срещата.

Вижте репортаж от мача:

 

Тагове:

@ Милан - Интер