на живо

Футболни рекорди в Книгата на Гинес

Моуриньо, Лампард, Роналдо и Смолинг намират място в новото издание

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо затвърди репутацията си на "специален", след като стана ясно, че ще бъде вписан в „Световни рекорди на Гинес". Моу има постижения в четири области - най-много спечелени точки в един сезон от Висшата лига (95), титли от Шампионската лига с различни клубове (две), най-младият мениджър със 100 мача в Шампионската лига (49 години 12 дни) и най-много поредни домакински мача без загуба във Висшата лига (77).

Бившият играч на "сините" от Лондон Франк Лампард ще може да се хвали, че името му ще бъде записано като автор на голове срещу най-много различни отбори във Висшата лига. Докато се подвизаваше в Англия с отборите на Уест Хям, Челси и Манчестър Сити, той е успял да отбележи срещу цели 39 тима.

Авторът на най-много хеттрици в Примера дивисион (27) и спортист с най-много фенове във „Фейсбук“ (над 100 милиона) и „Туитър“ (над 27 милиона) е Кристиано Роналдо.

Защитникът на Манчестър Юнайтед Крис Смолинг също ще присъства сред рекордьорите. Той е автор на най-бързия първи гол в мач от Висшата лига, вкаран като резерва. Смолинг се разписа във вратата на Бърнли (3:1) само 5 минути и 9 секунди след началото на мача. Секунди преди това той замени принудително Фил Джоунс.