на живо

Футболни звезди сред старозагорските артефакти (ВИДЕО)

Кметът Живко Тодоров получи фланелка с номер 8 от Христо Стоичков

Ладислав Цветков

Няколко часа преди началото на грандиозното шоу на стадиона в Стара Загора, което ще може да гледате пряко по bTV Action и на сайта btvnovinite.bg от 19:00 ч., Христо Стоичков заведе своите гости в... музея. Като любезен домакин Камата покани звездите от дрийм тийма на "Барселона" и тазвечершните му съотборници - легендите на българския футбол от близкото и далечно минало, да разгледат богатата сбирка на Регионалния исторически музей в града.

Частна обиколка пък им осигури кмета Живко Тодоров, който изрази удоволствието си от факта, че Камата е избрал Стара Загора за арена на зрелищния мач. 

"Нека се получи едно истинско шоу! Стара Загора е един хубав, български град, който има много богата история и сами ще може да се уверите в това!", заяви в началото на обиколката в музея градоначалникът.

В типичен стил Стоичков не пропусна да се пошегува. "Благодаря на всички. Прекарах най-добрите си години като футболист във вашата компания. Днес е един много специален ден за мен. Не сме два отбора! Всички ние сме приятели! Приятелството не се купува, а се показва всеки ден! Благодаря много на всички, че ме приехте като част от "Барселона". Никога няма да забравя първата си вечер, когато вечеряхме със Салинас, господин Кормеа винаги ми чистеше обувките, за да мога да вкарвам. Масажистът пък ми подготвяше краката. Благодаря много на всички вас! Скъпи приятели, колеги още веднъж благодаря, че сте тук с мен в този толкова важен град за България! Важно е, че всички сме заедно!"

Обиколката беше съпътствана с много снимки, смях и добро настроение.

Камата обеща да направи истински празник и по този начин да даде пример на младите.

Срещата може да гледате пряко по bTV Action и на btvnovinite.bg пряко от 19:00 ч. днес.