на живо

Габриела Петрова по пътя обратно към върха (ВИДЕО)

Световното първенство в Лондон е следващата ѝ голяма цел

Instagram

Спортист номер 1 на България за 2015 г. Габриела Петрова е твърдо решена да се върне на върха. Първата ѝ голяма цел е световното първенство това лято. 

Видео: 

Допинг скандалът и отпадането в квалификациите на олимпийските игри в Рио де Жанейро амбицират българската състезателка в дисциплината троен скок да се докаже отново.

"Аз съм изключително амбициозен човек. Тази една година – визирам миналата, поради стечение на многото обстоятелства, мога да кажа не пряко зависещи от мен, нещата не се случиха. Това нещо ме амбицира изключително много, за да се върна там, където бях. Много хора застанаха зад гърба ми и аз им дължа да видят това, че е имало за какво. Че Габриела Петрова може да се върне на мястото където беше, преди да се случи всичко", заяви сребърната медалистка от европейското първенство в зала в Прага през 2015 г.

Снимка: Getty Images

Преди световното първенство през август в Лондон, Петрова ще участва на европейската отборна купа през юни и на Балканското първенство през юли. В подготовката ѝ към момента влизат основно технически тренировки за изчистване на скока.

Какво още каза по време на подготовката си най-добрият български спортист за 2015 г. можете да видите във видеото към статията.