на живо

Големият кристален глобус е в Музея на Чепеларе (ВИДЕО)

Радослав Янков раздаде автографи на своите почитатели

bTV

Всички жители и гости на Чепеларе днес имаха възможност да се докоснат до носителя на Големия кристален глобус в паралелните сноуборд дисциплини Радослав Янков. Това се случи в Музeя на ските и спорта в Чепеларе, където днес световният шампион гостува.

Проявата е част от Майските културни тържества на Община Чепеларе.

Радослав Янков раздаде автографи на своите почитатели, снима се с приятели и създаде положителна емоция с присъствието си в родния град. Чепеларци се гордеят с Радослав и смятат, че неговата слава, в която не се съмняват и за в бъдеще, ще спомогне за развитието на родопското градче. С удоволствие хората се любуваха на спечелените от Радо купи и медали, подредени в специален кът в Музея на ските и ски спорта в Чепеларе.

Радослав както винаги, остана скромен и се радваше на любовта на хората.

"Продължавам да тренирам усилено, нормално, разбира се станах малко по-известен, като цяло много хора ме разпознават и поздравяват, дори и днес са дошли толкова много хора да ме поздравят, да се снимаме и да получат автограф от мен. Надявам се да не се променям като човек и да остана такъв, какъвто съм и смятам да е така", каза Янков.

Сноубордистът разкри плановете си за подготовка за предстоящия сезон: "През юни месец ми предстои лагер на сняг в Австрия, след което август се качвам на Белмекен на високопланински лагер и от септември месец започваме лагерите на сняг, подготовката преди първите стартове, като цяло тренирам и тук и в София".

Кристалният глобус ще остане в музея на Чепеларе до 25-и май.